Een nieuwe set bokshandschoenen kopen? Hier moet je op letten

vrouwen bokshandschoenen

Wanneer je een nieuwe speler bent in de bokssport, dan zul je ongetwijfeld beginnen met een zoektocht naar geschikte bokshandschoenen. Ook als je al in deze sport actief bent kun je nieuwe handschoenen nodig hebben, bijvoorbeeld omdat je wilt kunnen afwisselen of omdat je oude handschoenen aan het slijten zijn. Hoe dan ook, bij het uitkiezen van je ideale bokshandschoenen dien je op verschillende zaken te letten. Hieronder beschrijven we de drie belangrijkste van deze factoren.

bokshandschoenen

Het correcte type handschoen

In de eerste plaats is het zaak een keuze te maken voor een bepaald type handschoen. Zo zijn er bokshandschoenen beschikbaar voor trainingen, terwijl er ook varianten zijn die juist meer voor wedstrijden bestemd zijn. Ook speciale handschoenen om met een bokszak te werken zijn te verkrijgen. Los daarvan kun je kiezen voor freefight handschoenen en thaiboks sets.

De juiste maat

Als je met het juiste comfort wilt boksen en dus het maximale uit je mogelijkheden wilt halen, dan is het cruciaal dat je handschoenen goed passen. Zo mag de handschoen niet te strak zitten en daardoor je hand of je vingers afknellen. Te los is natuurlijk ook niet de bedoeling. Bestudeer dan ook nauwgezet de beschikbare maattabellen en probeer in een goede sportwinkel een paar modellen uit om zeker te zijn van je keuze.

Het gewenste materiaal

Qua materiaal kun je bij bokshandschoenen kiezen tussen leer, kunstleer en een combinatie van deze beide leersoorten. Goed om hierbij te weten is dat kunstleer doorgaans goedkoper is (en beter voor het milieu en dierenwelzijn), maar ook kwalitatief minder goed. Wil je dus daadwerkelijk gaan boksen op een zo hoog mogelijk niveau, dan vormen handschoenen van leer waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.