Sporten die niet als sport worden gezien

Voetbal. Tennis. Hockey. Allemaal sporten die wij als Nederlanders allemaal kennen en waarschijnlijk beoefenen wij (of één van onze kinderen) deze sporten. Toch zijn er ook een aantal sporten die niet worden gezien als sport of waarbij we het gevoel hebben dat dit een hobby is. Ik zal er een aantal benoemen.

Vissen

Vissen een sport? Ja, zeker! Bij vissen wordt vaak gedacht aan een gezellige hobby met vrienden aan het water. Toch heb je voor vissen ook vaardigheid, inzicht en in mindere mate kracht nodig. Daarnaast heb je ook nog eens de goede visspullen of karperspullen nodig. Kijk op de website van Raven.nl voor de juiste benodigdheden. 

Darten

“Darten, iets voor mannen met een buik in de kroeg”. “Pijltjes gooien”, je hoort het vaak als het gaat over darten. In essentie is darten een kroegsport, maar de afgelopen jaren uitgegroeid tot een TV sport met erg veel fans. Bij darten komt tegenwoordig veel meer kijk dan alleen het gooien van pijltjes. De wedstrijden duren steeds langer, waardoor fitheid steeds belangrijker wordt. Ook vanwege de kijkcijfers, wordt de druk steeds groter. Daarnaast moet je behoorlijk wat trainingsuren maken om aan de top te komen.

Denksporten

Ook bij denksporten wordt vaak gedacht aan ‘een lekker potje dammen of schaken’. Laten we als voorbeeld eens schaken bekijken. Bij schaken is het belangrijk dat iedere zet goed is. Sommige potjes kunnen uren duren en dit zorgt ervoor dat je zowel lichamelijk als mentaal goed voor de dag moet komen. 

Zo zijn er nog wel meerdere sporten te noemen. In een volgende blog zullen we ingaan op gamen, iets wat ook niet wordt gezien als topsport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.